cinema.pl O OSOBIE

Ocenianie dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników
7/10
0/10
Dodaj do ulubionych

Andrzej Wajda

Andrzej Wajda

Data urodzenia: 1926-03-06

Miejsce urodzenia: Suwałki, Polska

Stan cywilny: czterokrotnie żonaty: Gabriela Obremba (1949 - 1959, rozwód); Zofia Żuchowska (1959 - 1967, rozwód); Beata Tyszkiewicz (od 13.05.1967, rozwód), 1 dziecko; Krystyna Zachwatowicz (od 1972), 1 dziecko

biografia (0)

Nie napisaliśmy jeszcze biografii dla tej osoby.
Ta osoba nie posiada jeszcze biografii dodanych przez użytkowników. Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

Filmografia

Premiera Tytuł filmu Ocena portalu w roli
2013 Wałęsa. Człowiek z nadziei 6 Reżyser
2007 Katyń 6 Reżyser
2007 Katyń 6 Scenarzysta
1999 Pan Tadeusz 7 Reżyser
1999 Pan Tadeusz 7 Scenarzysta
1977 Człowiek z marmuru 9 Reżyser
1975 Ziemia obiecana 6 Reżyser
1975 Ziemia obiecana 6 Scenarzysta
1957 Kanał 6 Reżyser
Zgłoś błędy na tej stronie

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy Odśwież

Reklama

Pies.tv

Reklama

Reklama