Dostępne są dwa rodzaje karnetów:
Karnet Pięć Smaków Kino+Online, w cenie 340 zł – umożliwia wstęp na wszystkie projekcje filmowe (za wyjątkiem uroczystego otwarcia) podczas festiwalu w kinach oraz dostęp do wszystkich filmów na festiwalowej platformie wideo. Liczba dostępnych karnetów jest ograniczona. W programie znajdzie się co najmniej 35 filmów pełnometrażowych.
Karnet Pięć Smaków Online, w cenie 180 zł – umożliwia dostęp do wszystkich filmów na festiwalowej platformie wideo. Liczba karnetów online jest nielimitowana i będą dostępne w sprzedaży także w trakcie trwania festiwalu. Online dostępnych będzie co najmniej 27 filmów z programu festiwalu.
Posiadaczy karnetów Pięć Smaków Kino+Online będzie obowiązywała rezerwacja miejsc na seanse kinowe. Rezerwacji będzie można dokonać za pośrednictwem prostego serwisu, dostępnego z każdego komputera i urządzenia mobilnego z dostępem do sieci.
Co najmniej 70% filmów z programu festiwalu prezentowanego w kinach, będzie dostępna online, włącznie z pięcioma filmami Edwarda Yanga.
Od 25 października, kiedy to ogłoszony zostanie pełny program festiwalu, można będzie zakupić również bilety na pojedyncze pokazy w kinach i pojedyncze dostępy na platformie internetowej (od 21 zł do 28 zł).
Akredytacje medialne dostępne będą od 7 września.
Organizator: Fundacja Sztuki Arteria
Projekt dofinansowano ze środków m. st. Warszawy, Hong Kong Economic & Trade Office Berlin, Ministry of Culture, Taiwan, Taipei Representative Office in the Federal Republic of Germany oraz Taipei Representative Office in Poland.
16. Azjatycki Festiwal Filmowy Pięć Smaków dedykowany jest pamięci Jagody Murczyńskiej.
Więcej na stronie piecsmakow.pl
Śledź nas na Facebooku i Instagramie, dyskutuj na grupie Pięć Smaków - kino Azji!