Czas na dalsze perypetie pracowników renomowanej restauracji „Claude Monet”, specjalizującej się w kuchni francuskiej. W nadchodzącym sezonie zdecydowanie bardziej skupimy się na życiu prywatnym i miłosnym głównych bohaterów. Jak będzie wyglądała relacja Maksa (Patryk Cebulski) z Wiktorią Gonczar (Maria Dębska, laureatka nagrody za główną rolę kobiecą na tegorocznym 46. Festiwalu Filmów Fabularnych w Gdynia) oraz Olą Bubką (Julia Trojanowska)? Czy w tym trójkącie zawrze? Czy utytułowany, ale i wybuchowy szef Wiktor Bojarski (Tomasz Karolak) nawiąże bliższą relację ze swoją największą konkurentką Heleną (Marta Żmuda –Trzebiatowska)?
W drugim sezonie poznamy nowe postaci, m.in. Stefana (w tej roli Jarosław Boberek). To ojciec Natalii (Paulina Lasota), bardzo zazdrosny o córkę. Na domiar złego jest producentem wędlin przez co Natka, jako weganka nie chce go znać. Valdy (Michał Mikołajczak, gwiazda „Pierwszej miłości”) to dawny uczeń i współpracownik szefa z paryskiej restauracji. Niegdyś wydał Wiktora przed właścicielem restauracji, w której wspólnie pracowali, co doprowadziło do zwolnienia Bojarskiego. Obecnie przybywa w blasku chwały do restauracji Claude Monet przeprowadzić warsztaty kulinarne z okazji wydania swojej nowej książki. Szef nie może mu wybaczyć przeszłości, ale Valdy będzie robił wszystko, by wkupić się w łaski dawnego mistrza.
Zdjęcia do drugiego sezonu „Kuchni” potrwają do stycznia 2022 roku. Serial reżyseruje Piotr Werseśniak, a produkuje Polot Media.
Zapraszamy do śledzenia newsów ze świata Kuchni!
FB: https://www.facebook.com/kuchniapolsat
IG: https://www.instagram.com/kuchniapolsat/
***
Serial „Kuchnia” opowiada o życiowych i zawodowych perypetiach grupy kucharzy renomowanej restauracji „Claude Monet”, specjalizującej się w kuchni francuskiej. Głównym bohaterem serialu jest mistrz wpadek - początkujący kucharz Maks (Patryk Cebulski). Nowa praca, a przede wszystkim utytułowany, ale i wybuchowy szef Wiktor Bojarski (Tomasz Karolak) stawia przed nim wyzwania, którym nie do końca potrafi sprostać. Wiktoria Gonczar (Maria Dębska) w roli temperamentnej pani manager, zarządza restauracją, ale też interweniuje w sprawach dotyczących personelu. Sama wplącze się w romans z jednym z pracowników….który mocno namiesza w jej życiu i restauracji. Borys Szulc (Eryk Lubos) jako charyzmatyczny właściciel, dba głównie finanse restauracji. Natomiast Helena Sokołowska (Marta Żmuda –Trzebiatowska) czyli szefowa kuchni konkurencyjnej restauracji, nie raz wprowadzi zamęt w „Claude Monet”. Nie mniej ważną rolę odgrywają kucharze i obsługa restauracji, którzy biją się o aprobatę szefa, przekupują swoich przełożonych i siebie nawzajem. Mają swoje tajemnice, wplątują się w skomplikowane miłosne relacje, snują intrygi które niejednokrotnie doprowadzają do komicznych katastrof.