cinema.pl O OSOBIE

Ocenianie dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników
7/10
0/10
Dodaj do ulubionych

Andrzej Wajda

Andrzej Wajda

Data urodzenia: 1926-03-06

Miejsce urodzenia: Suwałki, Polska

Stan cywilny: czterokrotnie żonaty: Gabriela Obremba (1949 - 1959, rozwód); Zofia Żuchowska (1959 - 1967, rozwód); Beata Tyszkiewicz (od 13.05.1967, rozwód), 1 dziecko; Krystyna Zachwatowicz (od 1972), 1 dziecko

biografia (0)

Nie napisaliśmy jeszcze biografii dla tej osoby.
Ta osoba nie posiada jeszcze biografii dodanych przez użytkowników. Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

Filmografia

Premiera Tytuł filmu Ocena portalu w roli
2013 Wałęsa. Człowiek z nadziei 6 Reżyser
2007 Katyń 6 Reżyser
2007 Katyń 6 Scenarzysta
1999 Pan Tadeusz 7 Reżyser
1999 Pan Tadeusz 7 Scenarzysta
1977 Człowiek z marmuru 9 Reżyser
1975 Ziemia obiecana 6 Reżyser
1975 Ziemia obiecana 6 Scenarzysta
1957 Kanał 6 Reżyser
Zgłoś błędy na tej stronie

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy Odśwież

Reklama

Pies.tv

Reklama

Doświadczona kancelaria prawna zapewnia profesjonalną pomoc prawną osobom fizycznym i prawnym. Dobry prawnik Częstochowa pomaga klientom w rozwiązywaniu problemów związanych z funkcjonowaniem w realiach zawiłego i skomplikowanego prawa. Kancelaria adwokacja zapewnia wsparcie klientomi biznesowym oraz indywidualnym między innymi w zakresie rpawa hadlowego i gospodarczego, prawa cywilnego, rodzinnego i spadkowego oraz prawa karnego.

Reklama

Reklama