cinema.pl Artykuły

wtorek, 15 maj 2018 13:50

"Ostatnie prosecco hrabiego Ancillotto" w lipcu w kinach

Napisane przez 
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Opublikuj na FacebookOpublikuj na Google BookmarksOpublikuj na Twitter

Adaptacja bestsellerowej powieści Fulvio Ervasa to wytrawna komedia kryminalna z Giuseppe Battistonem, gwiazdą filmu „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” w roli głównej. Choć może się to wydawać mało prawdopodobne, opowieść zainspirowały prawdziwe wydarzenia. W kinach od 6 lipca 2018.



W 2010 roku północno-wschodnie Włochy zaczęły odczuwać recesję, której nikt się nie spodziewał. Tylko jeden sektor produkcyjny stawiał opór. Prosecco. Historia rywalizacji w świecie wina staje się dla reżysera Antonio Padovana pretekstem do kryminalnej opowieści pełnej napięcia, humoru, pięknych kobiet, wioskowych dziwaków i zapierających dech w piersiach plenerów.

Akcja filmu rozgrywa się na weneckich wzgórzach Conegliano i Valdobbiadene, gdzie panują idealne warunki do uprawy winogron pod prosecco, to też miejsce tajemniczych zbrodni.

Do rozwikłania zagadki związanej z morderstwem kierownika cementowni oraz teatralnego samobójstwa hrabiego Desiderio Ancillotto oddelegowany zostaje nieco niezgrabny, ale wnikliwy inspektor Stucky. Z pozoru łatwa sprawa komplikuje się coraz bardziej. Czy inspektorowi uda się rozwiązać kryminalną układankę?
SYLWETKA REŻYSERA
Antonio Padovan – urodził się i wychował w Wenecji. W 2007 roku otrzymał stypendium Akademii Filmowej w Nowym Jorku i przeprowadził się do Stanów Zjednoczonych, gdzie rozpoczął karierę scenarzysty i reżysera. W nowojorskiej dzielnicy West Village nakręcił wiele cenionych krótkometrażówek skoncentrowanych wokół problemów zwykłych ludzi. Z powodzeniem próbował także sił w krótkich animacjach oraz dokumentach. Swój pełnometrażowy debiut fabularny, adaptację kultowego giallo Fulvio Ervasa „Ostatnie prosecco hrabiego Ancillotto” zrealizował w rodzinnych stronach.
 
Filmografia:
2017 Ostatnie prosecco hrabiego Ancillotto/ Finchè c'è Prosecco c'è Speranza
2016 Il piccolo Girasole che s'innamorò della Luna (kr.m.)
2016 Eveless (kr.m.)
2013 Once Upon a Time, Inc. (dok.)
2013 Jack Attack (kr.m.)
2011 Puh-Rump-A-Pum-Pum (kr.m.)
2011 Tillman (kr.m.)
2011 Mia (kr.m.)
2010 Perry St (kr.m.)
2010 Socks and Cakes (kr.m.)

Czytany 40 razy Ostatnio zmieniany wtorek, 15 maj 2018 13:59

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy Odśwież

Reklama

Pies.tv